Over de koffieketen

Natuurlijk zijn onze bonen Fair Trade: het keurmerk dat eerlijke handel voorschrijft.

Op dit moment (december 2020) hebben we een aantal contacten in koffieproducerende landen. Soms omdat we door onze bezoeken aan die landen daar contacten hebben, soms omdat we ons de laatste tijd actiever op de koffiemarkt begeven. De ambitie is om in 2021 de koffie direct vanaf de plantages naar onze branderij te krijgen.

Maar we willen nóg directer en niet alleen de handel goed laten zijn! Hoe we dat nu doen en welke ambities we voor de toekomst hebben lees je verder op deze pagina.

Het branden

In de tussentijd maken we ook andere keuzes die maken dat de koffieketen zo fair mogelijk verloopt. Naast dat we zelf koffie branden, zijn we een samenwerking aangegaan met een koffiebranderij uit onze omgeving.

In deze branderij werken deelnemers die door tal van omstandigheden vaak een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Het is hun missie om ze weer ‘mee te laten doen’. Werken aan herstel van het persoonlijke leven. Samen streven naar 'er weer toe doen' en als het lukt zelfs uitstroom richting een duurzame plek waarin werk en samenleving centraal staat.

          

 


Grafische Vormgeving

Onze vormgeving hebben we uitbesteed aan een jonge vormgever uit onze woonplaats. Hij is tevens koffie-fan en dat was tijdens onze samenwerking goed te merken! Hij bracht ons verhaal naar een hoger plan, maakte ons nog gemotiveerder dan we al waren en we durven wel te zeggen dat hij ook genoot! Kijk gerust eens op zijn site www.posterum.nu

Koffie met een siroop

Koffie met een siroop naar keuze

U kent ze vast wel uit de koffiebar: siropen die uw koffie net dat...

lees meer

Doe het cadeau!

Koffielikeur (DIY) en 2 borrelglaasjes voor €12,50

© 2020 - 2021 Van Boon tot Bakkie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel