Over de koffieketen

Natuurlijk zijn onze bonen Fair Trade: het keurmerk dat eerlijke handel voorschrijft.

Op dit moment (december 2020) hebben we een aantal contacten in koffieproducerende landen. Soms omdat we door onze bezoeken aan die landen daar contacten hebben, soms omdat we ons de laatste tijd actiever op de koffiemarkt begeven. De ambitie is om in 2021 de koffie direct vanaf de plantages naar onze branderij te krijgen.

Maar we willen nóg directer en niet alleen de handel goed laten zijn! Hoe we dat nu doen en welke ambities we voor de toekomst hebben lees je verder op deze pagina.

Het branden

In de tussentijd maken we ook andere keuzes die maken dat de koffieketen zo fair mogelijk verloopt. Naast dat we zelf koffie branden, zijn we een samenwerking aangegaan met een koffiebranderij uit onze omgeving.

In deze branderij werken deelnemers die door tal van omstandigheden vaak een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Het is hun missie om ze weer ‘mee te laten doen’. Werken aan herstel van het persoonlijke leven. Samen streven naar 'er weer toe doen' en als het lukt zelfs uitstroom richting een duurzame plek waarin werk en samenleving centraal staat.

          

 


Grafische Vormgeving

Onze vormgeving hebben we uitbesteed aan een jonge vormgever uit onze woonplaats. Hij is tevens koffie-fan en dat was tijdens onze samenwerking goed te merken! Hij bracht ons verhaal naar een hoger plan, maakte ons nog gemotiveerder dan we al waren en we durven wel te zeggen dat hij ook genoot! Kijk gerust eens op zijn site www.posterum.nu

Aanbieding: Ethiopië-bonen

20% extra bonen in uw verpakking

In de maand juli geven we 20% extra bij onze Ethiopië-bonen!

U bestelt via deze link en wij zorgen dat er 20% extra in uw verpakking komt.

Onze Ethiopië Fairtrade koffiebonen komen uit de hoge bergen van Yirgacheffe.

De intense aroma’s, zoete smaken en een frisheid geven je een voortreffelijke smaakbeleving. Zoete smaken, een intens koffie aroma en een frisse beleving. Als je je ogen dicht doet dan proef je een bloemige jasmijn smaak en een chocolade afdronk. 

Een koffie om van te genieten, voor zowel de koffie-amateur als de kenner!

Kunt u nog niet kiezen?

Bestel dan een proefpakket met 3 smaken naar keuze.

Via deze link bestelt u van iedere smaak 150gram. Ook leuk en origineel om kado te doen.

© 2020 - 2021 Van Boon tot Bakkie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel