Onze impact

Bij van Boon tot Bakkie werken we met gecertificeerde koffie, biologische thee en bean-to-bar cacao. Met het drinken van onze koffie, thee en eten van onze chocoladerepen creëren we samen maatschappelijk verantwoorde en sociale impact. Wel zo lekker toch?!

Internationaal

Vanwege de gecertificeerde inkoop van onze koffie, thee en chocola dragen we met elkaar bij aan een eerlijke prijs voor de koffieboeren.

Binnenkort (begin 2024) zullen we ook een stelling met Haïtiaanse decoratie producten verkopen, hou onze site in de gaten.

 

Nationaal

We creëren werkplekken voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, zowel in de productie als achter de schermen. Wil je bij ons werkervaring opdoen of dagbesteding hebben? Neem contact op of er op dit moment plaats is.

 

Sociale inkoop

Bedrijven die voor onze koffie en thee kiezen dragen bij aan hun SROI-opdracht (social return of investment)

 

Duurzaamheid

75% van onze klanten koopt koffie en thee verpakkingsvrij in de branderij. Daar geven we korting op, heel normaal voor ons.

Het scaf (de vliesjes van de koffieboon die overblijft na het branden) wordt opgehaald door de Hortus Populus: de gemeenschappelijke oogst en pluk tuin van Bodegraven. Zij verrijken de compost hiermee.

We verkopen diverse producten van gerecycled koffiedik: mokken, growkit voor oesterzwammen, tassen gemaakt van de jute koffiezakken.

 

Verpakkingsvrij winkelen

Wist u dat wij het heel normaal vinden als u voor de koffie en thee uw eigen verpakking meeneemt? Dat kan een eigen blik of zak zijn of de koffie- of theezak toen u eerder bij ons koffie of thee kocht.  We zijn herkenbaar aan dit logo op ons pand en geven u korting als u op deze manier koopt.

Om de smaak van koffie en thee optimaal te houden is het belangrijk dat het zo min mogelijk wordt blootgesteld aan mocht, zuurstof, warmte en vocht. Een pot of zak met een venster oogt fraai, maar beter is het om een gesloten verpakking te gebruiken.

 

© 2020 - 2024 Van Boon tot Bakkie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel