KOFFIERECEPTEN

Op deze pagina delen we regelmatig wat koffietips zodat u nog extra kan genieten!


Herfst-Bakkie

De dagen worden langer, de herfst doet zijn intrede! We hebben een aanrader voor dit seizoen.

Voor twee personen zet je 300ml koffie; wij adviseren Peru of Warm Bakkie vanwege de chocolade en noten smaken in deze koffie. Doe de koffie in een pan en verwarm de koffie met 25 gram (bruine basterd) suiker, een half kaneelstokje en 2 kruidnagels. Verwarm dit 10-15 minuten, niet koken.

Klop ondertussen de slagroom lobbig, je kunt hieraan eventueel suiker naar smaak toevoegen.

Schenk onze hazelnootsiroop, bitterkoekjessiroop of één van de andere heerlijke Smaakjes in een hoog glas. Voor een alcoholische variant kun je ook een likeur gebruiken.

Verwijder het kaneelstokje en kruidnagels uit de koffie en schenk de koffie in het glas. Schep de slagroom erover en garneer met wat chocoladeschaafsel!

Genieten maar!


Iced-karamel koffie

We hebben er op moeten wachten maar de warme dagen komen er echt aan. Wat is er dan heerlijker om van een Iced-koffie te genieten. Sinds kort kun je bij ons van die heerlijke koffie-siropen (van smaakje-erbij.nl) bestellen in een cadeauverpakking of in het loei-verse cappuccinopakket. Maar je kan er nog veel meer mee: in dit recept hebben we chocoladesiroop gebruikt en dat combineert geweldig met ons Rijk Bakkie of Peru-single.

Benodigheden voor één Iced-koffie:

  • 150 ml afgekoelde koffie
  • 100 ml koude melk
  • 2 eetlepels chocolade siroop
  • 3 ijsklontjes
  • 1 bol karamel ijs
  • Slagroom

Zet de koffie zoals je dit gewend bent en laat het afkoelen in het glas. Hierbij schenk je de melk en één eetlepel chocolade siroop toe in het glas en roer alles door.

Voeg het bolletje karamel ijs toe en garneer het drankje met 1 eetlepel chocolade siroop. Spuit er tot slot slagroom over heen. Tip: Voeg kleine stukjes chocolade over de slagroom, om het er nog smaakvoller uit te laten zien.

 


Vanille sinaasappelkoffie

Een heerlijke koffietip voor in het voorjaar, bij de Paasbrunch of voor Koningsdag: vanille sinaasappelkoffie.

Je hebt voor 4 glazen het volgende nodig:

  • 1 vanillestokje
  • 1 sinaasappel
  • 2-3 theelepels bruine suiker
  • 0,5 liter sterke koffie
  • slagroom
  • 1 zakje vanille suiker

Hoe ga je te werk:

Snijd het vanilliestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Was de sinasappel en snijd 4 dunne partjes voor de garnering. Schil de rest van de sinaasappel heel dun. Zet een sterk bakkie koffie: ons Fris Bakkie of Single uit Ethiopië lenen zich hier goed voor. Zij hebben van nature al wat citrustonen in zich die goed tot zijn recht komen in dit recept.

Doe de koffie in een pan, voeg hierbij het vanillemerg, het vanillestokje, de sinaasappelschil en de bruine suiker en kook het geheel 5 minuten. Klop ondertussen de slagroom stijf met de vanillesuiker. Schenk de koffie door een zeef en verdeel het over de kopjes. Garneer met de slagroom en de sinasappelpartjes en genieten maar!

 


Affegato

Wie ooit in Italië was, heeft dit nagerecht vast wel eens geproefd: affogato.
Een heerlijk maar simpel nagerecht! Wil je er thuis ook van genieten, dat kan!

Hoe ga je te werk:

  1. Zet een heerlijke espresso, bijvoorbeeld met de bonen van ons 'Rijk Bakkie'. 
  2. Schep twee bolletjes vanille ijs in een glas.
  3. Schenk aan tafel de espresso over het ijs heen.
  4. Garneer met wat amandelschaafsel of geraspte chocola.

Opening branderij

Opening branderij: van Tolstraat 10, Bodegraven

Vanaf 13 mei 2022 vindt u onze branderij aan de van Tolstraat 10 in Bodegraven (ingang via parkeerplaats). Altijd al eens willen zien hoe koffie wordt gebrand? Zin in biologische thee of een bean-to-bar chocoladereep? Verpakkingsvrij koffie of thee kopen (in een eigen blik of één van onze prachtige blikken)?

We zien u graag !

Overigens blijft onze webshop nog gewoon in gebruik.

 

Eerlijke koffie-industrie

Wat kun jij bijdrage aan een goede koffie-industrie?

De uitzending van 'de Prijsknaller' van KRO-NCRV (dd 25 februari 2022) maakte duidelijk dat er nog veel verbeterd kan worden in de koffie-industrie. Wij zijn blij dat we daar ons steentje aan kunnen bijdragen! Bijvoorbeeld met onze Rwanda-koffie, direct trade ingekocht via Gosling Coffee.

Washingstation Liza is eigendom van Jean Paul, een tweede generatie koffieboer. Op zijn boerderij staan ongeveer 6000 koffiestruiken. Door zijn toewijding en opleiding van lokale boeren zorgt hij voor een uitstekende koffie, en dat proef je! 

Ben je fan van (h)eerlijke koffie en wil je de caramel, sinaasappel en chocolade smaken van deze koffie proeven, bestel dan hier.

 

© 2020 - 2022 Van Boon tot Bakkie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel