Je hoort het vaker: een uit de hand gelopen hobby die resulteert in ‘iets meer’. Dat is op ons ook van toepassing!

 Wij zijn Marcel en Linda Mook en zijn (met onze twee zoons) de ondernemers achter ‘van Boon tot Bakkie’. Als gevolg van onze reizen naar landen waar koffie wordt geproduceerd hebben we kunnen zien op welke manier goede werkgelegenheid en eerlijke handel het leven van deze inwoners kan verbeteren. Dat heeft ons geïnspireerd voor dit bedrijf en onze keuzes.

De wens om ‘ooit iets met koffie te doen’ resulteerde de afgelopen jaren in het uitproberen van verschillende zetmethodes, verschillende koffiesoorten en de eerste koffie-brandingen thuis. Dat beviel niet alleen onszelf, maar ook bij onze familie en vrienden vond onze koffie een fijne afdronk! Daar heeft Marcel nog verschillende trainingen en scholingen (oa roasting aan de ITC-academy) aan toegevoegd en dat was te proeven.

Doordat we tijdens de Corona-periode meer tijd hadden voor andere dingen hebben we met onze zoons zitten filosoferen wat er mogelijk zou zijn en ‘van Boon tot Bakkie’ was een feit!

Natuurlijk hebben we ook dromen, de verhalen over koffie en de koffieketen geven nog zo veel meer kansen. Voor nu voelt het fantastisch om de droom die we hadden na te kunnen leven. Een koffieketen die alleen maar FAIR CHAIN is blijft een mooie droom om aan bij te dragen.

Verpakkingsvrij winkelen

Wist u dat wij het heel normaal vinden als u voor de koffie en thee uw eigen verpakking meeneemt? Dat kan een eigen blik of zak zijn of de koffie- of theezak toen u eerder bij ons koffie of thee kocht.  We zijn herkenbaar aan dit logo op ons pand en geven u korting als u op deze manier koopt.

Om de smaak van koffie en thee optimaal te houden is het belangrijk dat het zo min mogelijk wordt blootgesteld aan mocht, zuurstof, warmte en vocht. Een pot of zak met een venster oogt fraai, maar beter is het om een gesloten verpakking te gebruiken.

Van 30 mei tot 5 juni is uitgeroepen tot de week Zonder Afval. Doet u ook mee? We hebben verschillende soorten koffie- en theeblikken in de branderij voor u klaar staan!

© 2020 - 2023 Van Boon tot Bakkie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel