Vorige Artikel 9 van 14 Volgende

Nicaragua

€ 5,95 (inclusief btw)

De Fincas Mierisch is 5 generaties in de familie. Deze Arabicaboon komt van de boerderij La Escondida. Na de burgeroorlog in de jaren tachtig is de familie zich gaan richten op speciality koffie in plaats van commerciele koffie. Het merendeel van de medewerkers (70%) is vrouw (van koffieplukkers tot management) wat de economische positie van de vrouwen enorm verhoogt. Op de boerderijen wordt tijdens het oogst seizoen onderwijs en kinderopvang aangeboden en worden er gratis maaltijden aan de kinderen verstrekt.

De boerderijen werken conform het UTZ-kenmerk wat zich vertaalt in drie pijlers: people, planet, profit. Kort gezegd: goede arbeidsomstandigheden, geen gevaarlijke pesticiden, ontbossing stoppen, eerlijke lonen.

De smaak van de koffie is mild, notig en fruitige ondertonen.

 

Nicaragua  (Arabica)
REGIO:Lipululo
HOOGTE:975- 1250 m boven zeeniveau
SMAAK :mild, notig en fruitige ondertonen
PROCESSING:Washed
LANDBOUWERS:Fincas Mierisch
GECERTIFICEERD:UTZ
 

Vaderdag 2022

Verras vader met een pakket van de Witte Gravin en Van Boon tot Bakkie

Verwen je vader (of opa, oom of broer) met een origineel en overheerlijke koffie-borrelkit!

 

 

 

 

 

De combinatie van een Do-it-Yourself-' likeur, 250gram heerlijke koffie, smaakvolle oude kaas en een stoere verpakking maken het tot een prachtig geschenk.

Klik hier om te bestellen en meer informatie over het afhalen.

Verpakkingsvrij winkelen

Wist u dat wij het heel normaal vinden als u voor de koffie en thee uw eigen verpakking meeneemt? Dat kan een eigen blik of zak zijn of de koffie- of theezak toen u eerder bij ons koffie of thee kocht.  We zijn herkenbaar aan dit logo op ons pand en geven u korting als u op deze manier koopt.

Om de smaak van koffie en thee optimaal te houden is het belangrijk dat het zo min mogelijk wordt blootgesteld aan mocht, zuurstof, warmte en vocht. Een pot of zak met een venster oogt fraai, maar beter is het om een gesloten verpakking te gebruiken.

Van 30 mei tot 5 juni is uitgeroepen tot de week Zonder Afval. Doet u ook mee? We hebben verschillende soorten koffie- en theeblikken in de branderij voor u klaar staan!

© 2020 - 2022 Van Boon tot Bakkie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel