Artikel 11 van 22

Rwanda

€ 7,95 (inclusief btw)

In deze overheerlijke koffie proef je donker fruit (bramen, rozijnen), toffeezoetheid en kruiden terug. 

Van een van onze nieuwste relatiecoöperaties in Rwanda, Abateraninkunga ba Sholi, zijn we buitengewoon trots en verheugd om deze direct trade koffie te presenteren. 
De coöperatie Abateraninkunga ba Sholi (wat 'wederzijdse hulp' betekent) werd oorspronkelijk opgericht in 2008 door 30 vrouwen en kreeg officiële erkenning in 2013. In 2014 ontvingen ze financiering om hun eigen wasstation te bouwen en in 2015 ontvingen ze hun Fair/Direct Trade-certificering. Vandaag bestaat de coöperatie uit 400 boerderijen, 3 wasstations en 451 leden, waarvan 196 vrouwen.

In 2016 ontving de coöperatie subsidie ​​om een ​​buurthuis en een gezondheidscentrum te bouwen ten behoeve van haar leden en andere buurtbewoners. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis ligt op meer dan 45 minuten rijden over slechte wegen, dus diensten voor zaken als malaria, parasieten, zwangerschapscontroles en eerste hulp die het gezondheidscentrum kan bieden, zijn van onschatbare waarde. Het gemeenschapscentrum geeft ook voorlichting over voeding, koken en tuinieren om ondervoeding bij kinderen tegen te gaan.

Foto credits: https://frothymonkey.com

 

RWANDA (Arabica)
REGIO:Sholi
HOOGTE:1.800-2.000 m boven zeeniveau
SMAAK :donker fruit, toffee, kruiden
PROCESSING:Washing
LANDBOUWERS:Abateraninkunga ba Sholi
GECERTIFICEERD:direct trade
 

Verpakkingsvrij winkelen

Wist u dat wij het heel normaal vinden als u voor de koffie en thee uw eigen verpakking meeneemt? Dat kan een eigen blik of zak zijn of de koffie- of theezak toen u eerder bij ons koffie of thee kocht.  We zijn herkenbaar aan dit logo op ons pand en geven u korting als u op deze manier koopt.

Om de smaak van koffie en thee optimaal te houden is het belangrijk dat het zo min mogelijk wordt blootgesteld aan mocht, zuurstof, warmte en vocht. Een pot of zak met een venster oogt fraai, maar beter is het om een gesloten verpakking te gebruiken.

 

© 2020 - 2024 Van Boon tot Bakkie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel